RondjeHaarlem.nl

Openluchttheater CapreraHet Kopje van Bloemendaal is een 43 meter hoge duintop in Bloemendaal. Boven op het uitzichtpunt staat in het stenen tableau 51 meter als hoogte gegraveerd. Het Kopje is een populaire klim voor wielrenners vanwege het hoogteverschil. Op het duin ligt een restaurant, een pannenkoekenhuis en het openluchttheater van Bloemendaal. Het Kopje grenst aan de Kennemerduinen en het wandelpark Caprera. 

Uitzichtpunt

Op het duin is een uitzichtpunt gevestigd waarvandaan de verre omgeving te zien is. Dit uitzichtpunt werd in 1907, na een verhoging van het duin, door Koningin Wilhelmina geopend. De duin had toen de naam Koningin-Wilhelminaduin, tegenwoordig wordt het wandelgedeelte het Wilhelminapark genoemd.

In de Tweede Wereldoorlog is op het uitzichtpunt door de Duitsers een bunker gebouwd, deze bunker werd in 1946 een uitzichttoren. De uitzichttoren is in 2008 volledig gerestaureerd. Haarlem is goed te zien en de zee ook, maar anno 2015 benemen bomen het uitzicht op IJmuiden en Amsterdam bijna volledig.

Caprera

Wandelpark Caprera is onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ligt op de flanken van het Kopje van Bloemendaal, de hoogste duintop van Zuid-Kennemerland. U kunt het park het hele jaar door bezoeken. Ook honden zijn welkom.

Tussen de duinen en het bos ligt het sfeervolle openluchttheater Caprera. Hier kun je iedere zomer genieten van pop, cabaret, dans, klassiek, opera, theater en kindervoorstellingen. De tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd en biedt zitplaatsen aan 1100 gasten. Bij grote concerten zijn er ook staanplaatsen op de bovenste en middelste trappen.

Meer informatie over Openluchttheater Caprera en Wandelpark Caprera...

 

Comments powered by CComment